Home Kruiden Voedingsadvies Kanker Vaccinatie Consult
Snurken op een natuurlijke manier met kruiden verhelpen

Eczeem behandelen met kruiden

Eczeem klachten natuurlijk genezen
met kruiden en voeding

Op een natuurlijke wijze van Eczeem af komen.

Maak een afspraak

Eczeem behandelen met
met kruiden

Eczeem wordt vaak verkeerd begrepen doordat de visie op eczeem al verkeerd wordt onderwezen op de reguliere geneeskunde scholen omdat het lesmateriaal, groot medisch handboek van Merck (tegenwoordig MSD), er volledig naast zit. In de Merck manual voor professionals van de producent Merck (MSD) lezen we bij eczeem in het Engels: Atopic dermatitis (often referred to as eczema) is a chronic inflammatory skin disorder with a complex pathogenesis involving genetic susceptibility, immunologic and epidermal barrier dysfunction, and environmental factors. Pruritus is the primary symptom; skin lesions range from mild erythema to severe lichenification. Diagnosis is by history and examination. Treatment is moisturizers, avoidance of allergic and irritant triggers, and often topical corticosteroids or immune modulators. Childhood atopic dermatitis frequently resolves or lessens significantly by adulthood. En dat is in het Nederlands vrij vertaald ongeveer: Oppervlakkige huidontsteking (vaak eczeem genoemd) is een chronische huidontstekingsafwijking met moeilijke wijze waarop de ziekte ontstaat (complexe pathogenese) waar genetische bepaling, disfunctioneren van immunologische en epidermische afweer en omgevingsfactoren een rol spelen. Jeuk (Latijn: pruritis) is het eerste symptoom; huidaandoeningen variëren van een milde rode kleur verandering (Latijn: eryteem) tot ernstige verdikking van de huid. Diagnose is door historie en onderzoek. Behandeling is verzachtende bevochtigers, vermijden van allergische en irriterende triggers, en vaak oppervlakkinge corticosteroïden of immuun modulators.
En daarmee begint alle ellende van eczeemklachten en verdoezelt de conventionele geneeskunde de echte oorzaak van eczeem, omdat het weet dat de echte oorzaak veelal door medicatie komt. Op deze manier ‘genees’kunde bedrijven heeft echter niets met genezing te maken maar met de chronische verkoop van corticosteroïdesmeersels dat de huid dunner maakt.

Eczeem oorzaak, wat is Eczeem? Hoe ontstaat Eczeem?

Eczeem genezen moet in de meeste gevallen (ongeveer 95%) van binnenuit gebeuren. De overige eczeemsoorten zijn veelal contacteczeem en dan kunt u denken aan wasmiddel, acryl, polyester, nikkel et cetera. Eczeem is bij alle overige gevallen meestal een signaal dat het lichaam de hoeveelheid toxinen niet kan verwijderen en opruimen. De lever raakt overbelast en moet van de toxinen af. Het lichaamseigen afweermechanisme, of het zelfgenezend vermogen, gaat toxinen verplaatsen en verwijderen, ver uit de buurt van de belangrijke organen. De gifstoffen moeten immers zo ver mogelijk uit de buurt blijven van vitale organen. Daarom zit eczeem op de huid en vaak aan de uiteinden van het lichaam, voeten, benen, handen (palm), onderarm, ellebogen en oksels, daar waar men ook makkelijk zweet, want met zweten voert het lichaam ook toxinen af. Deze toxinen gaan zich in de huid ophopen waardoor de huid verstopt raakt en al deze toxinen zijn toxisch dus irriteren ze de huid. Denk maar aan de schadelijke waarschuwingstekens op verpakkingen en wat dat in kleine hoeveelheden kan doen in uw huid. Irriteren, branden, jeuken, prikken, zwellen, roodheid.

Eczeem is dus een reactie van uw zelfgenezend vermogen, uw lichaam functioneert zeer goed! Er is geen afwijking. Uw lichaam geeft u zelfs een waarschuwing: stop het wordt teveel!
Zet u dat nog eens naast de ‘Merck manual’ die op de opleidingen medicijnen wordt ingestudeerd: chronische huidontstekingsafwijking, disfunctioneren van immunologische en epidermische afweer, genetische bepaling‚Ķ enzovoort.


Een oude wijsheid in de natuurgeneeskunde neemt aan dat het gezond maken van het lichaam dezelfde tijd vraagt als dat het lichaam nodig heeft gehad om het te laten ontstaan.

Het klinkt wel geleerd, vooral in het Grieks en Latijn, maar het slaat werkelijk nergens op. Er moet staan: overbelasting van de lever door toxinen; toxinen in het lichaam en het bloed dat door de huid naar buiten wordt gedrukt door het fantastisch functionerend zelfgenezend vermogen dat de natuur ons heeft meegegeven. Dan heeft u nu waarschijnlijk ook een andere kijk op eczeem.
De Merck (MSD) beschrijving, die uw arts, hoogstwaarschijnlijk, uit het hoofd geleerd heeft voor het examen ‘medijnen voorschrijven’ klopt dus helemaal niet. Ik ga even stil staan bij al die mensen die met een tube corticosteroïden (hormoonzalf) naar huis gestuurd zijn met de hoop voor altijd van de eczeem af te komen, het zijn er erg veel. Hoe het zover heeft kunnen komen met onze ‘genees’kunde is mij een raadsel. Wellicht heeft een groei‐econoom hier een idee bij. Want volgend jaar moet de opbrengst van de zalf immers weer omhoog. De aandeelhouder eist meer geld. En daarom meer eczeem. Smeren dus!
Het is triest te constateren dat keer op keer mensen besodemieterd worden en een arts ter goede trouw, die arts die ook geen idee heeft, dat het innemen van toxinen genezing zou kunnen veroorzaken. Omdat alle medicijnen in de groep toxinen vallen kunnen ze per definitie niet ‘genezen’.Medicijnen onderdrukken alleeen maar de symptomen van een ziekte. Daarom wordt u geleidelijk aan steeds zieker. U heeft het niet eens door. MAar uw zelfgenezend vermogen probeert continu een oplossing te bedenken voor de toevoer van schadelijke toxische medicatie. Altijd, bij ieder middel. Dit is voor mij ook de reden dat ik geen conventionele geneeskunde wil en ga studeren. Ik geloof er niet in. HEt maakt ziek, niet beter.

Medicijnen veroorzaken eczeemklachten

Het beste voorbeeld dat ik u kan geven zijn alle mensen die tegenwoordig met het grootste gemak van hun ‘arts’ acht tot zestien verschillende medicijnen voorgeschreven krijgen om te genezen. Wanhopig zitten ze in mijn praktijk en bij vele andere natuurgeneeskundigen die een ploeterend bestaan opbouwen zonder fatsoenlijke vergoedingen en onderzoeksmiddelen want dat behoort de ‘genees’kundigen toe. En deze mensen, als ze dan eenmaal echt volledig vergiftigd zijn, mogen alle echte genezing zelf uit eigen zak betalen. Uw arts vaart er wel bij. De verzekeraars en producenten van medicijnen zeer zeker ook. Het houdt elkaar in stand en een dikke vette hand boven het hoofd. Maar de genezing, die komt al vele jaren niet en om te genezen zal een arts u steeds meer medicijn voorschrijven tot een ziekenhuisopname en de dood erop volgt. Al deze mensen hebben zeer waarschijnlijk al enige tijd eczeemklachten, van mild tot erger. En de meeste mensen hebben vaak beginnende klachten van de reinigingsorganen als nieren en lever. In veel bijsluiters leest u ergens verstopt bij de (bij)werkingen nierfalen en leverfalen. Dat is exact vanwege deze beschrijving. Deze reinigingsorganen raken overbelast en de producent is hiermee bekend. Al vele jaren. De vele rechtszaken zijn een stille getuige.

U veroorzaakt zelf uw eczeemklachten

Pardon? Jawel, en ik hoop dat u mij kunt begrijpen, het is geen grap. Want uw lichaam functioneert precies zoals het hoort. Daarom heeft u, als u in de grootste groep valt, eczeem. Het lichaam ruimt uw toxinen op. Het is voor u aan het werk en beschermd u. Dan moet u uw lichaam gaan helpen en niet nog meer toxinen in dit overbelaste lichaam stoppen, maar juist toxinen eruit halen. Eczeem is dus in feite uw eigen schuld. En dat feit is natuurlijk nooit leuk om te lezen of te horen en ik riskeer nu de beschuldiging van ‘arrogante kwibus’ of‘kwakzalver’ op mij te nemen. Maar ik kan niet anders, omdat het de waarheid is die ook bij alle andere natuurgeneeskundigen over de gehele wereld bekend is.

Ga uw lichaam helpen

Hoe kunt u zelf met eczeem aan de slag. Stop met het innemen van alle toxinen. Eet meer biologische groente en fruit, dat bevat tien tot honderd keer minder toxinen dan regulier geteelde groenten en fruit. En er zit in biologische groente en fruit tot veertig procent meer antioxidanten die uw lichaam onder andere beschermen tegen toxinen.
Stop met het eten van brood (waarvan de etiketten langer zijn dan de zak), zuivel, alcohol, vlees, vleeswaren, verkeerde geraffineerde vetten en boters (margarines, kuipjes, flesjes, knijppakjes, bak- en braad, cholesterolverlagend en al dat vet en olie dat ik niet eens in mijn auto zou gooien), alle e‐nummers groen geel of rood, gefrituurd en verkeerd bereide voedingsmiddelen. Magere rommel en vetarme rotzooi, vulsels uit supermarktketens die opgezet zijn om u voor de gek te houden en u het idee geven dat u voeding koopt. Met erg veel lachende gezonde mensen door reclamebureau gecaste modellen. Stop met goedkope supplementen van anorganische afkomst van de beknde drogistketens. Koop een zeer goed waterfilter, verdiep u erin. Kies een reinigingsdieet dat bij u past. Stop met eten volgens de schijf van vijf en ga uw lichaam voeden. Kom in beweging, laat bloedstromen en de lymfe de afvalstoffen afvoeren, zet uw darmen in beweging. Ik leg het graag verder uit, maar heb nu beperkt ruimte.
Stop in overleg met uw arts met alle mogelijke medicijen of zoek een natuurarts die u hierbij begeleiden kan. Hoe meer medicjnen u stopt hoe gezonder u waarschijnlijk wordt. Neem uw gezondheid weer in eigen hand, vertrouw niet altijd de arts, slik niet alles in zonder goed onderzoek te doen. Tik uw medicijn eens in een niet gecensureerde zoekmachine (duckduckgo, gibiru) met het woordje ‘lawsuit’erachter. U zult versteld staan.

Ondersteun uw lever en nieren en lymfesysteem

De lever kunt u ondersteunen met kruiden net als uw nieren. Zorg dat uw darmen en spijvertering weer goed functioneren. Leverkuiden zijn Taraxcum officinale, paardenbloem, Sylibum marianum,
Een gemiddeld mens loopt rond met twee tot tien kilo toxinen. Deze moeten er eerst uit. Dit kan wel twee jaar duren. Pas nadat het lichaam alle toxinen verwijderd heeft kan het lichaam gaan genezen. Uiteraard gaat dit voelbaar worden naar mate de toxinen verdwijnen. Bijna alle klachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen: slapeloosheid, wazig denken, gewrichtsklachten, pijn, stijfheid, lusteloosheid, zoete en zoute trek, vermoeidheid, moe opstaan. U zult energie gaan voelen waarvan u niet meer wist dat het kon. U wordt ineens fit wakker, vaak ook vroeger. Ook op hogere leeftijd.

Bloedreiniging

Om de eczeem klachten van de huid weg te halen is inwendig bloedreiniging noodzakelijk. Maar hierbij is het probleem dat men alle toxische medicatie wegspoelt. Dit mag en kan dus niet zo maar eventjes als u medicatie gebruikt. Bloedreinigende kruiden zijn bijvoorbeeld Viola tricolor, driekleurig viooltje en Arctium lappa (radix), Grote klitwortel

    De volgorde die men in acht moet nemen:
  1. Medicatie in kaart brengen, bijwerkingen naast elkaar zetten.
  2. Alle toxinen verwijderen
  3. Reinigingsorganen ondersteunen
  4. Het lichaam, spijsvertering en de organen optimaliseren
  5. Reinigen

Zoek hierbij hulp. Vooral als u medicatie gebruikt. Kies ervoor om er mee te stoppen. Maar doe dat veilig, in samenwerken met uw arts of chemie deskundige. Zoek ook interacties van kruiden en geneesmiddelen uit. Op internet kunt u databases vinden hoewel die niet altijd goede informatie geven. Een heel kruid is nooit gelijk aan een enkele inhoudsstof en heeft ook niet dezelfde uitwerking. Dat maakt het meteen moeilijk, zelfs voor een herborist.

Eczeem uitwendig verzachten

Eczeem uitwendig aanpakken doet u met lieve zalf en smeersels nooit met corticostero√Įden. Deze laatste groep maakt de huid letterlijk dunner waardoor op termijn de klachten gaan toenemen waardoor u nog meer zalf gaat gebruiken tot uw inwendig systeem er de brui aan geeft. Maak een jeukstillende olie: Amandelolie met etherische olie pepermunt, lavendel, sinaasappel, citroen of andere goede etherische olie. Bij nat eczeem kies je voor meer drogende olie (kokosolie) en kruiden die bijvoorbeeld looistoffen bezitten en samentrekken, bij droog eczeem juist de verzachtende en olie inbrengende oliesoorten. Calendulazalf bij open plekjes, hypericum olie bij pijn. Brandnetelzalf, vogelmuur. De natuur is onuitputtelijk lief en behulpzaam voor uw huid en uw inwendige systeem. Uw arts moest het eens weten.

Zoekt u advies en begeleiding om kruiden en voeding in te zetten om van eczeemklachten af te komen en op een natuurlijke wijze uw gezondheidsklachten aanpakken, dan kunt u met mij een afspraak maken. U moet er rekening mee houden dat het traject van lichaamsreiniging wel een tot twee jaar kan duren. Een anamnese is noodzakelijk, daarna enkel vervolgconsulten om u te monitoren en.

Herborist Lars van Hemmen Friesland stijl einde

Corticosteroïden vergeren eczeemklachten op lange termijn,
omdat het de huid dunner maakt.