Home Kruiden Voedingsadvies Kanker Vaccinatie Consult
Kanker behandelen met Kruiden en Voeding Dr. Eli Jones

Kanker behandelen met kruiden en voeding,
een alternatief

Kanker behandelen met specifieke kruiden en voedingsaanpassingen

Persoonlijk advies over het gebruik van kruiden bij kanker

Maak een afspraak

Kanker alternatief en holistisch benaderen

Kanker op een alternatieve manier met kruiden en voeding genezen, kan dat eigenlijk wel? Kanker is een moeilijke ziekte om te genezen. Het is de laatste fase van Reckeweg, het laatste stadium van het ziekteverloop. Er is geen wondermiddel om kanker ‘even’ te genezen. Maar kruiden, voeding en leefstijl aanpassingen zijn een bewezen sterk wapen in de strijd tegen kanker. Er zijn vele verhalen van genezing door kruiden en leefstijl aanpassing maar al deze verhalen worden nooit geregistreerd.

Kanker en mondmaskers, een serieuze waarschuwing

Kanker door het dragen van een mondmasker, een serieuze waarschuwing van medisch onderzoeksjournalist Del Bigtree. Lees hier meer over het gebruik van mondmaskers en kanker veroorzaakt door nanodeeltjes uit mondmaskers:
Mondmaskers en Kanker

Kanker en alternatieve geneeswijzen

Er zijn wereldwijd meer dan vierhonderd alternatieve methoden bekend om kanker te genezen. Ik begeleid en geef advies bij het gebruik van voeding en kruiden bij kanker. Bent u op zoek naar kruiden die kanker kunnen keren of genezen en een goed persoonlijk advies, maak dan een afspraak om uw situatie eens door te spreken. Neem ook de tijd om de teksten over kanker te lezen, het zijn mijn inzichten van meer dan tien jaar onderzoek en studie.

Op het moment dat kanker wordt ontdekt zit het vaak al acht tot zestien jaar in uw lichaam. Dit is de tijd die de kankercellen nodig hebben om uit te groeien tot een zichtbare hoeveelheid op scans.Kanker is daarom ook nooit een lokale aandoening. Er bestaat in de holistische visie niet zoiets als borstkanker, longkanker of prostaatkanker. Kanker is natuurgeneeskundig een bloedziekte, een ziekte in het hele lichaam, alleen niet overal zichtbaar. U kunt nu al beginnen met kanker te keren. Stop met het innemen van ‘toxinen’. Stop met suiker, slechte vetten, vlees, brood en zuivel en e‐nummers. Kies zoveel mogelijk biologische producten. Tijdens een afspraak leg ik u graag uit waarom.

Kanker, voeding en leefstijl

Een studie uit 2008(!) toonde al aan dat ongeveer 90‐95% van alle kanker door de omgeving en leefstijl wordt veroorzaakt en 30% van de kankers ontstaat door slechte voeding. Het is dus noodzaak om leefstijl en voeding bij kankerpatiënten aan te passen . We zijn inmiddels twaalf jaar na dit wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de meeste artsen en oncologen weten niets van voeding en leefstijlaanpassingen bij kanker. U wordt vaak doorverwezen naar een diëtist die advies geeft op basis van het voedingscentrum. Dit advies, op basis van (door de wetenschap ingehaalde) ‘schijf van vijf’ veroorzaakt juist kanker. Bij kanker doet u er dus goed aan deze ouderwetse inzichten van de ‘schijf van vijf’ te vermijden. Een goed persoonlijk voedingsadvies bestaat uit voeding dat tumorgroei remt, uitzaaiing voorkomt en kanker aanvalt. Naast voeding adviseer ik u diverse kruiden, specifiek bij uw situatie.

Diagnose kanker, wacht niet op uw arts

Ik zie vaak mensen na de diagnose kanker wachten op uitslagen van onderzoek bij hun arts. Kostbare tijd gaat verloren om meteen in te grijpen. Voeding en kruiden kunnen direct al ingezet worden. Wacht daarom niet weken op de uitslag van een scan of een gesprek met een arts. Kanker keren of genezen kunt u vandaag al doen. Alles wat u nu doet heeft direct effect. Neem zelf de regie van uw leven in handen, dan is uw kans om kanker te overleven groter.

Vernietigen versus helen

Regulier kankeronderzoek richt zich op vernietiging door middel van agressieve middelen, die ook altijd nieuwe kanker veroorzaken. Kruiden helpen juist het lichaam door het eigen proces van ‘vernietiging’ te stimuleren en kanker aan te vallen. Kurkuma is bijvoorbeeld een klassiek sterk (inmiddels ook door de wetenschap aangetoond) antikanker kruid dat (kanker)celdoding (Latijn: apoptose) stimuleert en als de celdoding niet aangezet wordt, dan helpt kurkuma door vele andere processen te stimuleren om kanker te verwijderen. Kurkuma is een versterking voor het gehele lichaam.

Tegengestelde visie

Een reguliere behandeling is het tegengestelde van wat het lichaam zou moeten doen om te kunnen genezen van kanker. Het is goed om hiervan kennis te nemen.

Reguliere behandeling Wat het lichaam moet doen
Kanker lokaal bestrijden Kanker processen in het lichaam stoppen en keren
Kanker agressief bestrijden, toxisch Het lichaam ondersteunen en versterken, niet toxisch
Veroorzaakt altijd nieuwe kanker Voorkomt kanker
Chirurgie, verzwakt en ontstekingsreactie van de wond stimuleert uitzaaiing Cox‐2 ontstekingen remmen, weefselschade tegengaan, uitzaaiing stoppen
Bestraling; tast immuunsysteem aan, is kankerverwekkend Immuunsysteem versterken, witte bloedcellen aanmaken
Chemokuur; doodt alle cellen en bacteriën, veroorzaakt ook nieuwe kanker, verzwakt het lichaam Doelgericht kankercellen doden en verwijderen, apoptose stimuleren, lichaam versterken
Hormoonkuur; brengt disbalans in hormonen, is kankerverwekkend Hormonen reguleren en in balans brengen (voeding en kruiden)
Pet, CT‐scan, röntgen veroorzaken kanker Rode bloedcellen stimuleren, zuurstof toevoer en koolstofdioxide transport
Eetlust vermindert, misselijk daardoor minder opname belangrijke voedingsstoffen Darmbacteriën gezond, spijsvertering optimaal, optimale opname vitaminen mineralen
Stimuleert angiogenese Angiogenese remmen (de vorming van bloedvaten naar de tumorcel)
Ontbreken van voedingsadvies, doorgaan met voeding dat kankergroei stimuleert zoals suiker, bestrijdingsmiddelen, e‐nummers, zuivel, bewerkt vlees, boters en vetten Voedingsadvies gericht op anti‐kanker (geen: suiker, witmeel, vlees, zuivel, geraffineerde olie boters en vetten)
Gebruik antibiotica bij infectie, doodt alle bacterie ook de goede darmbacterie nodig voor opname Natuurlijke afweer verhogen, fagocytose (tegen bacterie infecties) stimuleren
Algeheel lage weerstand Weerstand verhogen
Futloos, moe, minder bewegen Energie en beweging (stevig wandelen), darmbeweging, doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
Toxinen toevoegen aan het lichaam Reiningen van toxinen en dode kankercellen uit het lichaam
Bloedvervuilend, toxisch, slecht bloed veroorzakend Bloedreinigen, bloed verbeteren, zuurstof
Apoptose wordt geremd Apoptose stimuleren
De geest speelt geen rol, is niet belangrijk Geestelijke balans (mindfullness) heeft enorme invloed op genezing
Veroorzaakt stress en spanning (verminderde opname mineralen en vitaminen) Stress verminderen, stresshormoon reguleren
Negatief, gericht op doden Positief, gericht op versterken, ondersteunen en genezen
Lars van Hemmen, februari 2020

Leefstijl aanpassingen helpen stress te verminderen en de bloedsomloop, de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Gezonder en bewuster leven waardoor het proces van het onstaan van kanker geremd of gestopt kan worden.

Kruiden en voeding tegen kanker

Kanker, kruiden en voeding

Kankercellen verbruiken drie tot achtien keer meer suiker. Dan is het verstandig om suiker te vermijden en suikerpieken in het bloed te vermijden. Witte bloem geeft hogere suikerpieken in het lichaam dan suiker. Verkeerde, slechte olie en vetten (bijna alles uit een supermarkt) verlagen direct het zuurstof gehalte in het bloed, met ongeveer 20%, waardoor kanker juist kan ontstaan. Eenvoudige voorbeelden die direct resultaat geven als het gaat om kanker te keren en te genezen.

Veel artsen weten helaas niets van kruiden en voeding, ze wijzen daarom vaak alle alternatieven af, met het argument dat het de reguliere behandeling kan remmen of schaden. In de praktijk is dit vaak nergens op gebaseerd, er zijn simpelweg geen goede uitgebreide ‘wetenschappelijke’ studies van, maar vaak alleen wat theoretische aannames op basis van geïsoleerde inhoudsstoffen die een mogelijke uitwerking zou kunnen hebben. Of er zijn minimale studies die niet representatief zijn, zoals bijvoorbeeld in het geval van Cannabis en immunotherapie. Kruiden komen daardoor vaak in een negatief daglicht te staan terwijl de echte werking van een kruid vaak vele malen beter is dan het medicijn dat in een situatie gegeven wordt. In het zieke lichaam werkt alles ook nog eens anders dan in een gezond lichaam.

Kruiden naast kankertherapie

Veel kruiden en voeding kunnen vaak zonder probleem ingezet worden naast reguliere behandelingen. En in veel gevallen zijn ze zelfs beter dan de reguliere behandelingen, denk bijvoorbeeld aan kurkuma of gember. Kruiden kunnen een therapie versterken of juist het lichaam in optimale conditie houden om een therapie te ondergaan.

Het is altijd verstandig een herborist of kruidendeskundige te raadplegen, sommige kruiden kunnen niet gecombineerd worden of hebben een specifieke dosering nodig. Ook kruiden hebben bij verkeerd gebruik, hoewel zeer zelden, ‘bijwerkingen’ en er zijn bloedverdunnende kruiden die om die reden beter niet bij operaties ingenomen moeten worden. Andere kruiden mogen niet bij bestraling ingenomen worden. Kruiden kunnen een reguliere behandeling effectiever maken en de bijwerkingen verminderen.

Geloof niets van wonderbaarlijke middeltjes, kanker is een moeilijke ziekte die allerlei complicaties met zich meebrengt ook in het genezingsproces.

Belang van goede spijsvertering

Kanker veroorzaakt een enorme druk op de gehele spijsvertering; de opname van vitaminen en mineralen, de afvoer van afvalstoffen, de vertering van voedsel. Om een specifiek dieet in te zetten is het noodzakelijk de individuele vitaliteit en de spijsvertering te versterken. Simpelweg meer voeding innemen zal een kankerpatiënt niet helpen om het leven te verlengen of de groei van de tumor te stoppen in een vroeg stadium van kanker. Meestal wordt de tumor juist gevoed door een hoge caloriewaarde aan personen met kanker te geven en groeit de tumor sneller.

Het oude gezegde; ‘Je bent wat je eet’ moet worden omgezet in; ‘je bent wat je goed hebt verteerd’. Of zoals een oud geneeskundig gezegde: ‘Niet wat we eten maar, wat we verteren komt ons ten goede’. Slechte opname in de darmen resulteert in tekorten van nutriënten. Een goede spijsvertering en goede darmwerking is dus essentiëel voor de opname van voedingsstoffen en de genezing van kanker.

Aanvullend onderzoek

Een goede methode om bijvoorbeeld sporenelementen en zware metalen op te sporen is een haaranalyse. Ook kan een ontlastingsonderzoek en een volledig bloedprofiel een goed beeld geven van de situatie maar helaas moet u deze kosten zelf dragen. Verzekeraars vergoeden deze grondige onderzoeken niet.

Chemokuur

Een kankerpatiënt die een chemokuur ondergaat begeeft zich in een moeilijke positie want met een toename van toxinen en het doden van gezonde cellen die belangrijk zijn voor het genezingsproces, is er een noodzaak om afvalstoffen op te ruimen. Tegelijkertijd is het lichaam verzwakt en moet geholpen worden om weefsel te herstellen en aan te sterken. Het is daarom van vitaal belang om een goed dieet te volgen om beide processen te stimuleren.

Toxinen & stress maken kanker

We moeten inzien dat onze huidige manier van leven, stress, bewerkte veredelde (fabrieks)voedniksmiddelen, suiker, gedemineraliseerd zout, vetarme producten, slechte ‘becel’vetten bak‐ en braadproducten in flesjes en pakjes, goedkope geraffineerde olie, zonnebloemolie, palmvet, mineralen‐ en vitaminentekorten, bestrijdingsmiddelen, gifstoffen, (nano)plastics, groeihormonen, zuivel, vlees, toenemende straling, magnetrons, G5, bodemuitputting en allerlei soorten andere vervuiling er allemaal voor zorgen dat cellen niet meer goed functioneren en uiteindelijk minder zuurstof krijgen (Otto Warburg) waardoor kanker kan ontstaan.

Kanker ontstaat niet door een virus (bijvoorbeeld HPV), kanker ontstaat wel door toxinen, stress, mineralen en vitaminen tekorten, een slecht immuunsysteem en zuurstof gebrek in het bloed door slechte vetten.

We leven op dit moment in het meest vervuilende kanker veroorzakende tijdperk, het is de meest vervuilende eeuw ooit, bekend in de toch al korte geschiedenis van de mensheid. En er is geen enkel serieus initiatief om het tij echt te keren. Alles is en blijft gericht op geld en de groei‐economie. Een doodlopend spoor. Begrijp dat alle plastic producerende bedrijven volgend jaar meer plastic moeten maken vanwege de groei‐economie. Het wordt slim ‘de vooruitgang’ genoemd, we moeten ‘met de tijd mee’, dan klinkt het iets beter, maar het is lege psychologie en slechts een marketingterm zonder inhoud. In werkelijkheid leven we in het tijdperk van de fysieke degeneratie en vernietiging van wat eens een gezonde leefwereld was.

Zoals Alanis Obomsawin, een afstammeling van de Abenaki, de oorsronkelijke bewoners van Noord Amerika, in 1932 reeds in een gesprek over Canada zei:

Canada, the most affluent of countries, operates on a depletion economy which leaves destruction in its wake. Your people are driven by a terrible sense of deficiency.When the last tree is cut, the last fish is caught, and the last river is polluted; when to breathe the air is sickening, you will realize, too late, that wealth is not in bank accounts and that you can’t eat money.

Kanker, de ziekte van de ‘moderne’ mens

Eén op de drie mensen ontwikkelt vandaag de dag kanker in ernstige vorm, in onze ‘moderne’ leefomgeving. En op het moment dat kanker zichtbaar wordt op een scan is het reeds acht tot zestien jaar in uw lichaam aanwezig. Kanker is daarom ook nooit een lokale aandoening en kan ook niet lokaal worden behandeld. Dit inzicht zou alleen al voldoende moeten zijn om kanker geheel anders te benaderen dan de huidige, alles vernietigende, methoden die op lange termijn geen opzienbarend resultaat boeken.

De kanker toename is ook het signaal dat wij onze manier van leven en onze leefwereld anders moeten inrichten. Vandaag, niet wachten op morgen. Meteen. Nu.

Tegenstrijdig resultaat

Er zijn cijfers die laten zien dat de gemiddelde levensduur bij de diagnose kanker van iemand die de reguliere behandelingen volgt ongeveer 3,5 jaar is. Iemand die niets doet heeft na dezelfde diagnose een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Uiteraard is dit gemiddelde afhankelijk van vele factoren. Maar het zijn wel de realistische cijfers.

De effecten van bijvoorbeeld een chemokuur zijn vaak na 10 jaar nog zichtbaar en merkbaar in het lichaam. Bestraling is een blijvende beschadiging en het weefsel wat bestraald is veroorzaakt op termijn veelal nieuwe tumoren. Ook de Overall Survival Rate van immunotherapie zijn echt niet erg hoog te noemen. Het wordt vaak als ‘levensverlengend’ ingezet.

Kanker, de explosieve moderne ziekte

Bij alle volkeren ter wereld met een natuurlijke levensstijl, onbewerkte voeding, was kanker niet aanwezig. Ook het feit dat deze mensen veelal buiten in een schone natuurlijke omgeving leefden en veel beweging kregen speelt een cruciale rol. Pas als de nieuwe generatie een veelal ‘westerse leefstijl’ overnam kregen zij allerlei degeneratieve aandoeningen, waaronder ook kanker.

Het belangrijkste wat men moet doen bij de diagnose kanker is de aanpassing van de voedings‐ en leefstijlgewoonten. Vreemd genoeg weet een oncoloog of behandelend arts hier niets tot weinig van.

Warburg effect

Otto Warburg ontdekte dat de oorzaak van zuurstof in het bloed en de cellen direct te koppelen is aan het ontstaan van kanker. Otto Warburg kon kanker genezen door aanpassing van voeding en leefstijl.

De cellen gaan energie produceren door een fermentatieproces en verbruiken hiervoor extra suiker uit het bloed, als een cel eenmaal op deze wijze energie produceert is dit een onomkeerbaar proces. Het is dus belangrijk zuurstof aan het lichaam toe te voegen door middel van voeding, kruiden en de juiste beweging. Het is belangrijk de voeding van de kankercellen, suiker, weg te nemen. Zetmeel en bloemproducten zijn eveneens suiker en van supermarktbrood is bekend dat dit hogere suikerpieken geeft in het bloed dan suiker zelf. Maar het is net zo belangrijk ook de voorwaarden te scheppen die nodig zijn om voldoende zuurstof te kunnen produceren en kankercellen te doden en te verwijderen. Processen als apotose, fagocytose, het doorlaatbaar (Latijn: permeabel) maken van het celomhulsel (Latijn: membraam)

Kanker en de verhalen van genezing

Kruiden in combinatie met voeding, leefstijlaanpassingen en een gezonde geest kunnen kanker zeer zeker genezen. De vele verhalen van mensen over de hele wereld zijn talrijk, ook in mijn praktijk. Maar al deze verhalen en casussen worden niet ‘officieel’ geregistreerd. Kanker is altijd een complexe aandoening en moeilijk te genezen. Voorkomen is beter dan genezen. Het is inmiddels algemeen bekend dat voeding een grote rol speelt als het gaat om genezing en preventie van kanker.

Ook als u uw inzicht van voeding wilt veranderen en preventief kanker wilt voorkomen kunt u een afspraak maken. Ik geef u waarschijnlijk inzichten waar u de rest van uw leven baat bij heeft.

Waarom kanker mijn interesse heeft

De motivatie voor mijn interesse komt voort uit het verlies van mijn vader en schoonvader in november 2009. Beiden zijn overleden aan kanker, of wat ik nu weet, vooral aan de gevolgen van de behandeling van kanker. In diezelfde jaren kreeg mijn schoonmoeder borstkanker. Op maandag 23 november 2009 verlieten wij, ik en mijn vriendin, de crematie van mijn vader en reden naar de euthanasie van haar vader. Deze autorit vergeten wij nooit meer. Nu inmiddels 10 jaar later heb ik eindelijk de kennis opgedaan over wat kanker is en hoe je het beste op een natuurlijke wijze kanker zou kunnen aanpakken. Ik roep niet dat ik kanker kan genezen, dat kan geen arts ter wereld. Voor ieder mens is een individuele genezing vereist. Kanker is een complexe ziekte in een eindstadium (zie het Reckewegsysteem) met vele gezichten en veel bijkomstige problemen. Maar ik heb voldoende materiaal bestudeerd om te beweren dat ik mijn vader nu beter had kunnen helpen dan alle reguliere vernietigende middelen die men gebruikt om kanker zogenaamd te genezen. Ook beweer ik dat mijn vader niet overleden is aan de kanker maar aan de gevolgen van de verschrikkelijke behandelingen, inclusief bijkomstige problematiek, die zijn ingezet om de kanker zogenaamd te genezen: chirurgie (meerdere malen, ook met complicaties als darmverkleving), bestraling en alles vernietigende chemokuren.

Kennis delen over kanker

Ik deel mijn kennis over voeding en kruiden bij kanker met mensen die opzoek zijn naar alternatieven die buiten de reguliere zorg en methoden vallen en die geen gebruik willen maken van de therapieën die ingezet worden bij de standaard behandelingen tegen kanker. Of met mensen die een combinatie zoeken van regulier en natuurlijk.

Een goed gesprek doet wonderen. Ik ervaar in mijn paktijk telkens weer. Veel mensen ervaren het als prettig als ze een normaal gesprek kunnen voeren over kruiden, spiritualiteit, homeopathie, voeding en kanker. Ik ben van mening dat iemand dan een betere afweging kan maken de behandeling. Want meer dan bij andere aandoeningen is het bij kanker van het grootste belang dat er in de behandeling een geloof berust. Zonder het geloof in de behandeling is genezing erg moeilijk.

Zonder een goed overleg staat iemand alleen in de wirwar van keuzes die op alternatief gebied te vinden zijn. Ik wil een klein bescheiden lichtpuntje zijn voor al die mensen die hun keuzes wel overwogen willen maken en kruiden en voeding willen inzetten bij kanker. Iedereen is bij mij welkom, ook als de kosten een bezwaar zijn.

Het lichaam geneest kanker

Geen arts ter wereld kan kanker genezen. Het lichaam geneest de ziekte. Kankercellen weten het immuunsysteem te ontwijken waardoor het immuunsysteem deze cellen niet opmerkt. De huidige geneeskunde erkent zelden dat een gezonde leefstijl en gezonde voeding van grote invloed zijn op de gezondheid en op het immuunsysteem. Met voeding kun je bijvoorbeeld de voeding van kanker wegnemen, zorgen dat er voldoende zuurtsof in het bloed aanwezig is, apotose stimuleren, het immuunssyteem versterken en de celwand doorlaatbaar maken (Latijn: celmembraam permeabel). Kruiden, vitaminen, mineralen, voeding en leefstijlaanpassingen helpen het lichaam zichzelf te genezen. Ze ondersteunen het lichaam bij dit proces. Het lichaam geneest zichzelf, dit wil het ook altijd doen, iedere gezonde cel in uw lichaam spant zich vierentwintig uur per dag in om te genezen. Wat doet u om deze cellen in uw lichaam te helpen om kanker te genezen?

Lichaam en geest, niet lichaam zonder geest

De geest, of spiritualiteit, hoe u het noemen wilt, is van een onschatbare waarde op het genezingsproces. Negativiteit en stress worden ook in de wetenschap als een oorzaak van ziekten, waaronder kanker, gezien. In bijna alle traditionele geneeswijzen (Chinees, Ayurveda, India, Afrika, Indianen, etc) speelt het geestelijke een hele belangrijke rol. Behalve in de hedendaagse westerse geneeskunde is overal ter wereld spiritualiteit onderdeel van de genezing. Mensen die hun emoties uit het verleden verwerken en aan mindfullness doen hebben een hogere overlevingskans bij kanker. Ik adviseer bijvoorbeeld ook iedereen met kanker om al het bewuste negatieve nieuws niet meer te volgen, geen drama films en series meer te kijken en vooral humor te zoeken, te lachen. Uw hersenen maken namelijk geen enkel verschil tussen iets wat echt is en iets wat niet echt is. Uw hersenen geven altijd dezelfde stressreacties in het lichaam, met dezelfde gevolgen in het lichaam. Lachen is gezond. Letterlijk, onderzoek laat ook zien dat mensen die lachen en positief zijn in staat zijn om DNA te repareren en te DNA te regenereren. Door te lachen maakt het lichaam geneeskrachtige stoffen aan die dit in gang zetten. Lachen maakt gezond, dus lach, maak plezier, geniet.

Een afspraak maken

Wat kan ik voor u betekenen? Misschien helpen mijn adviezen uw lichaam in de strijd tegen kanker en misschien niet. Ik beweer niet kanker te kunnen genezen, net zo min als een oncoloog of arts dat kan. Mijn kennis over voeding en kruiden deel ik graag met u in uw zoektocht naar alternatieve geneeskundige behandelingen. Ik adviseer over voeding en welke kruiden op welke wijze ingenomen kunnen worden bij kanker. Er zijn vele soorten kanker en geen mens is gelijk. Succesgarantie is er niet. Er is wel eerlijkheid, openheid en bespreekbaarheid. De eerste afspraak is een uitgebreide anamnese en kennismaking van ongeveer 1,5 ‐ 2 uur. Op basis van deze informatie krijgt u een persoonlijk advies. Bent u niet in staat te komen dan kunnen we kijken hoe we dat oplossen. Intensieve vervolgafspraken, eens per veertien dagen, soms meer, soms minder, passend bij de situatie, werken het prettigst. Zodoende kan ik u goed monitoren en de pols‐ en tongdiagnose afnemen en adviezen aanpassen op de actuele ontwikkeling. Tussentijds kunt u mij altijd een e‐mail sturen of bellen met uitslagen, vragen en voortgang of ontwikkelingen. Wilt u eerst vrijblijvend kennis met mij maken, dan kunt u een korte afspraak plannen. Ik heb ervaren dat het fijn kan zijn om iemand te spreken die met u mee kan denken over andere manieren om naar kanker te kijken.
Lezers met kanker en lezers met kennissen, familie, vrienden of geliefden met kanker in hun nabijheid wens ik allen heel erg veel sterkte met alle keuzes, afwegingen, behandelingen, onderzoeken en spanning. Ik gun u en uw naasten alle liefde, wijsheid en kracht om u bij te staan in deze periode van uw leven.

Verwachtingen en resultaten

Welk resultaat kan ik garanderen? Geen enkel. Net zoals uw arts uw geen enkel resulaat kan geven. Het enige resultaat dat ik waardevol vind is het resultaat dat ik zie en ervaar in de praktijk. En die loopt erg uiteen. Ook bij mij in de praktijk overlijden pati¨nten aan de gevolgen van kanker of aan de behandelingen. Inmiddels durf ik wel te bevestigen dat veel mensen in mijn praktijk, die vooral inzetten op reguliere methoden, vaak chemotherapie, het vaker niet overleven. Ik zie dan een gemiddelde van 1,5 tot 2 jaar waarin men geleidelijk aan verzwakt en opgegeven wordt. Ik zie tevens volledige remissie met enkel kruiden. Uiteraard verschilt dit per persoon en de situatie maar het beeld is zichtbaar genoeg. Naar mijn weten en mijn observatie is de overlevingskans groter als men het reguliere pad verlaat. Ik besef dat dit als gevaarlijk beschouwd kan worden maar dit is gewoon wat ik uit mijn praktijk haal. Ik heb geen enkel belang om u van de reguliere methode af te houden, dat mag u zelf bepalen. Voor een consult over kanker kunt u ook gewoon contact met mij opnemen. Ook al heeft u niet direct behoefte aan adviezen. Het kan wellicht uw inzicht van deze ziekte veranderen of scherp zetten.

Een nieuw fenomeen: verplichting van corona vaccinatie voor een chemokuur?

Ik hoor van patiënten dat zij verplicht worden om voorafgaand aan een chemokuur het covid ‘vaccin’ te nemen want anders zouden zij geen chemokuur mogen. Los van mijn visie op chemokuur is dit natuurlijk verboden. Nederland kent geen vaccinatie verplichting en geen behandelaar kan u daarom verplichten. Het is een schending van uw mensenrechten (UVRM, Neurenberg, grondwet) en de rechten van de patiënt en u zou over deze zaak een klacht kunnen indienen bij de tuchtcommissie en de directie van het betreffende ziekenhuis. Een arts die u dit afdwingt zou wat mij betreft per direct zijn licentie kwijt mogen raken. Het is een schandalige, wettelijk verboden dwang!

Persoonlijk advies

Ik heb mijn eigen inzichten opgedaan en combineer bij ieder persoon uit mijn kennis en bronnen van informatie en ervaringen. Sinds 2017 voer ik als herborist mijn geregistreerde kruidengeneeskundige praktijk in Sneek, ik specialiseer mij in kanker. U bent van harte welkom.

Ik ben geen arts en geen therapeut, ik ben herborist, heb kennis van kruiden en van het lichaam. Ik noem mij een kruiden‐, gezondheidscoach. Ik heb niet de mogelijkheid iemand op te nemen zoals in een kliniek. Wellicht volgt dit ooit eens in de toekomst. Ik geef persoonlijke adviezen en coach in het proces het lichaam terug te brengen naar de staat van gezondheid die het lichaam zelf van nature ook altijd weer wil bereiken.

Natuurgeneeskunde, het recht van iedereen

Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op de natuurgeneeskunde en alle natuurlijke geneeskunde varianten die men zelf wil inzetten. De kennis om te genezen behoort aan niemand toe en is niet in een patent op te sluiten. Natuurgeneeskunde zit tegenwoordig in een kostbaar aanvullend verzekeringspakket en wordt zeer slecht vergoed. De directe gevolgen van de vrije marktwerking in de zorg en de invloed van de farmaceutische industrie op de politiek.

Onze voorouders hebben vrijblijvend zoveel kennis doorgegeven dat het in mijn ogen ongepast is deze kennis op te eisen. Deze kennis is van iedereen. Uiteraard vraag ik een vergoeding voor mijn tijd en energie. Maar iedereen die deze vergoeding niet kan bekostigen is welkom. Dankzij donaties kan ik supplementen en kruiden vergoeden voor deze groep mensen en is een kruidengeneeskundig advies voor iedereen haalbaar.

Ik kies er bewust voor om mij niet te laten vergoeden door een zorgverzekeraar. De huidige geneeskunde zit vast aan chemische middelen die nooit genezen maar klachten onderdrukken. Mijn visie op gezondheid wijkt dusdanig af van de visie van zorgverzekeraars dat ik mij niet wil laten belemmeren door de opgelegde regels. Als kruidengeneeskundige gezondheidscoach wordt ik dus niet vergoed.

Meer lezen over kanker:
Reckeweg ziekteproces Voeding bij kanker Kanker specifieke kruiden Interacties geneesmiddelen Chemokuur en tongdiagnose
Donatie aan Herborist Lars van Hemmen

Door donaties kan ik
onafhankelijk onderzoek
en het publiceren van informatie
op deze website voortzetten.
Alvast bedankt, Lars.

Herborist Lars van Hemmen Friesland stijl einde
Reckeweg ziekteproces Voeding bij kanker Kanker specifieke kruiden Interacties geneesmiddelen Chemokuur tongdiagnose Mammografie risico’s

 

Iedereen heeft recht op natuurlijke gezondheid. Ook mensen die het niet zelf kunnen betalen. Door donaties kan ik deze groep mensen advies en kruiden geven.

Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.
Hippocrates.