Home Kruiden Voedingsadvies Kanker Vaccinatie Consult
Papaver rhoeas, Grote klaproos, Geneeskrachtige kruiden (Bloedreinigend)Kruiden genezen beter dan medicijnen

Kruiden geoogst op de juiste maanstand
bevatten meer werkzame stoffen

Kruidentincturen van verse (wilde)kruiden kopen

Kwaliteits tincturen van Herborist Lars van Hemmen in Friesland.

Maak een afspraak

Kruidentincturen van verse kruiden geoogst op de maan

Tincturen bereid van verse kruiden die geoogst worden bij de juiste maanstand bevatten meer inhoudstoffen en zijn energetisch van een andere kwaliteit. Dat is waar ik in geloof en daarom bereid ik mijn tincturen met de grootse zorg en aandacht. Kruiden vers oogsten op de goede maanstanden heeft mijn voorkeur omdat de maan de sapstromen in planten en al het leven op aarde beïnvloedt. Denk bijvoorbeeld aan eb en vloed, of de sapstromen in bomen en planten.

Als herborist volg ik de oude traditionele kennis om tincturen te bereiden. Zuiver natuurlijke tincturen op basis van verse kruiden. Mijn tincturen zijn daarom troebel, ik laat delen van de plant in de tinctuur aanwezig zijn. Mijn tincturen onderscheiden zich daarom van de gemiddelde fabriekstincturen. Ik heb een kleine HACCP ruimte en bereid de verse tincturen buiten in de natuur, het kruid wordt direct in de alcohol gezet om een goede kwaliteit te waarborgen. De maanstanden zijn voor mij erg belangrijk omdat kruiden die geoogst worden tijdens de juiste maanstanden meer werkzame stoffen bevatten. U kunt bij mij producten van hoge kwaliteit bestellen die op de traditionele wijze bereid zijn vanuit de traditionele en holistische benadering van kruiden.

Kruidentinctuur kopen, Moedertincturen

Verse kruidentincturen, geoogst op maanstanden, prijs: 50 ml € 9,95 en 100 ml € 17,95.

 1. Berkenblad, Betula, Folia, Ø 40% alc (volle maan)
 2. Bijvoet, Artemisia vulgaris, Ø 37,5% alc
 3. Braamblad, Rubus fructicosus, Folia, Ø 40% alc
 4. Brandnetel grote, Urtica Dioïca, Herba Ø 37,5% alc (Voorjaar)
 5. Daslook, Allium ursinum, Herba Ø 40% alc (Volle maan)
 6. Gevlekt longkruid, Pulmonaria officinalis, Folia Ø 40% alc
 7. Duizendblad (bloeiende bloemtoppen), Achillea millefolium, Flos Ø 37,5 alc Eri
 8. Rode klaver, Trifolium pratense, Ø 40% alc (voorjaar)
 9. Salie, Salvia officinalis, Ø 40% alc Esb
 10. Slaapmutsje, Eschscholzia californica, Ø 40% alc
 11. Smalle weegbree, Plantago Lanceoleta, Ø 37,5% alc
 12. Verbena, Verbena officinalis, Herba, Flora Ø 37,5% alc
 13. Vlierbloesem, Sambucus nigra, Flora, Ø 40% alc
 14. Vlierbes, Sambucus nigra, Fructus, Ø 37,5% alc Grl
 15. Wijnruit, Ruta graveolens, Herba, Ø 40% Esb
 16. Grote klit, Arctium lappa, Herba, Ø 40% alc Esb (werking is milder dan Radix)

Kruidenzalf en balsems

 1. Calendulazalf, ca 40 gram € 14,95
 2. Melisse lipbalsem met diverse etherische olie 5 ml € 3,50, te gebruiken bij een beginnende koortslip.

Kanker specifieke kruidenproducten

 1. Chemovriend (tinctuur), 100 ml (ca 100 dagen), helpt tegen de uitputting van chemokuren bij kanker € 24,95

Een kruidenproduct laten maken

Als u een specifieke product nodig heeft kunt u mij benaderen om het voor u te bereiden. In overleg kijk ik samen met u naar de mogelijkheden, de productietijd en kosten. Ik kan ook voor therapeuten producten maken. Heeft u een vraag hierover dan kunt u mij bellen of e-mailen. Wat kan ik voor u bereiden: tincturen, calendulazalf, smeerwortelzalf, brandnetelzalf en diverse andere smeersels, specifieke kruidenthee samenstellingen, zeep en kruidenolie.

Bestellen:

Bestellen kan door een e-mail bericht te sturen of met mij contact op te nemen. U vermeld daarin de naam van de tinctuur en het aantal. U krijgt een persoonlijk advies over het kruid. Het kan enkele dagen duren voordat ik een tinctuur kan versturen. Ik maak ook tincturen speciaal op aanvraag.

 

Wetenschappelijk onderzoek dat de eeuwenoude kennis van kruiden ondersteunt:

Hoewel al duizenden jaren bekend is wat de meeste kruiden doen kan de hedendaagse wetenschap het nu ook soms op basis van een inhoudsstof bevestigen. Maar dikwijls is het reduceren van een werking van een kruid tot de werking van één inhoudsstof de verkeerde benadering. Een kruid in zijn geheel is niet hetzelfde als een geïsoleerd stofje en heeft daarom ook een andere werking. Vanwege deze reden is in de meeste gevallen onmogelijk om een interactie tussen geneeskruiden en medicijnen te vinden of door de wetenschap aan te tonen. Een wetenschappelijke studie beperkt zich vaak tot een enkele inhoudsstof. In de praktijk zien we dat dit niet klopt en zelfs volledig onjuist is. Sint-Janskruid, Kamille, Salie, Echinacea, Cannabis, Hibiscus en Smeerwortel zijn slechts enkele voorbeelden die door slechte en foute aannames uit de wetenschap in een verkeerd daglicht zijn komen te staan. Sommige kruiden zijn zelfs door ‘broodje aap’ verhalen verketterd. Door napraterij, onkunde en wellicht andere redenen, worden geneeskrachtige kruiden soms als levensgevaarlijk bestempeld. In de kruidengeneeskunde vallen echter weinig slachtoffers, een medische claim die chemische medicijnen niet kunnen maken, gezien de jaarlijkse hoeveelheden dodelijke slachtoffers door medicijnen. Kruiden zijn niet altijd veilig om in te nemen. Maar een deskundig persoon kan echter bijna alles genezen met kruiden zonder ernstige bijwerkingen. Dat is wat onze voorouders voor ons ontdekt hebben en wereldwijd wordt deze kennis doorgegeven tot aan onze generatie. Het woord ‘genezen’ heeft in de betekenis van de traditionele kruidengeneeskunde de ware betekenis van genezen: gezond worden en dus bent u van uw klacht(en) af na een behandeling. Nog een claim die chemische medicijnen vaak niet kunnen maken, men krijgt er dikwijls zelfs extra klachten bij, ‘bijwerking’ noemt men die. In werkelijkheid is het de ‘werking’ van de toxinen van de medicatie.

Calendula officinalis, Goudsbloem, wat kan de wetenschap aantonen over de wondgenezende werking:

 1. In vitro studies to evaluate the wound healing properties of Calendula officinalis extracts
 2. A systematic review of Calendula officinalis extract for wound healing.
 3. Traditionele Wondgenezende kruiden in de Balkan (Zuid-oost Europa)
 4. De werking van Calendula zalf bij het genezen van de wond van een keizersnede: een gerandomiseerde klinische trial.
 5. Water oplossing met Calendula stimuleert in een petrischaaltje (Latijn in vitro)vitro en in de mens (Latijn: in vivo) een toename van huidcellen bij wondgenezing.
 6. Toename van cellen door Calendula officinalis tincture: gevolgen voor wondgenezing.

Melisse officinalis, Citroenmelisse (Lemon balm), de wetenschap over de werking van Melisse bij het Herpes virus:

 1. Efficacy of plant products against herpetic infections
 2. Citroenmelisse extract bij uitwendige behandeling van terugkerende Koortslip (Latijn: Herpes labialis).
 3. Formule en evaluatie van kruidengel met Melisse, Sumac, Zoethout, Rozemarijn en Geranium voor de behandeling van terugkerende Koortslip infecties.

Kromme, ‘corrupte’ wetgeving:

Voor wie het wil weten: wat men tegenwoordig moet doen voordat men een (kruiden)product kan verkopen.

Doordat farmaceutische bedrijven de overheid hebben overgenomen en stevig beïnvloeden (er is bewijs van belangenverstrengeling, omkoping en afpersing) zijn vermelding van de geneeskrachtige werkingen van kruidenproducten nagenoeg verboden. Ik meld gemakshalve daarom niets over de werking op een product of op deze site. De boetes zijn zo hoog dat ik ook na mijn dood nog moet af betalen. U kunt mij wel een vraag stellen per e-mail of telefoon, u krijgt de producten dan ook altijd bij een persoonlijk advies.

Mijn productie is veel te klein om veel tijd en energie te verliezen aan de wet- en regelgeving voor de etiketten. Voor de productie volgens HACCP wetgeving is al een gigantische, bijna onmogelijke, boekhouding noodzakelijk geworden. Mappen vol verspilde energie en geleuter over de productie van eerlijke natuurlijke producten. Het gehele proces ligt vast op oeverloze hoeveelheden verspilt papier en documenten. De waanzin heeft het van het gezonde verstand overgenomen en de mensheid is nog nooit zo verdwaald geweest als vandaag de dag. Zoekend naar een oplossing uit deze waanzin bedenkt het nog meer regeltjes en wetten en komen er dagelijks nieuwe commissies, instanties, vergaderingen en overleg bij. Van gerenommeerde producenten van kruidenproducten weet ik inmiddels dat de corruptie, fraude, aanklachten en andere vreemde praktijken van de controle op naleving van deze regeltjes een uiterst absurde vorm aanneemt. De natuur heeft hier gelukkig helemaal geen last en groeit vrolijk verder. De natuur voorziet ons dagelijks, al duizenden jaren, van de beste weg naar gezondheid.

Wetenschap en vreemde wetgeving

De wetgeving van de EU zet de wetenschap als waarheid voorop, terwijl dit zichzelf tegenspreekt. Een wetenschappelijk onderzoek kan in essentie nooit een harde claim onderzoeken(!), slechts een verband aantonen. Daarnaast blijkt wetenschappelijk onderzoek uit onderzoek (John P. A. Ioannidis) niet betrouwbaar.Volgens de EU moet ieder product gebaseerd worden op wetenschappelijk onderzoek. Maar geen enkel product ter wereld is gebaseerd op echte wetenschappelijke feiten. Omdat dit wetenschappelijk gezien niet mogelijk is.

Van de EU website:

The objective of those rules is to ensure that any claim made on a food's labelling, presentation or advertising in the European Union is clear, accurate and based on scientific evidence.

Why Most Published Research Findings Are False
John P. A. Ioannidis, Published: August 30, 2005

Wetenschappelijk onderzoek onderzoekt altijd ‘een mogelijkheid’, nooit een harde waarheid, de conclusie kan simpelweg nooit betekenen dat het absoluut is. Dit is de insteek van wetenschappelijk onderzoek niet, het is ter ondersteuning van een theorie. Toch wordt het wetenschappelijk onderzoek op deze wijze misbruikt om vele, inmiddels zeer schadelijke, effecten van medicijnen en vaccinaties te verdoezelen en af te dekken. De vele duizenden doden die jaarlijks vallen door medicijngebruik en vaccinaties worden nergens benoemd. De westerse geneeskunde zit rampzalig vast onder de beklemmende invloed van chemiebedrijven. Gelukkig is deze onnatuurlijke geneeskunde wereldwijd op zijn retour en zien we ook steeds meer onderzoek naar de werking van geneeskrachtige kruiden als geheel.

Hypericum perforatum, Sint-Janskruid, Herborist Lars van Hemmen
Filipendula ulmaria, Moerasspirea in bloei

We zijn in de loop der jaren het contact met de natuurlijke loop van de zon en de maan kwijtgeraakt maar de invloeden op aarde en al het leven zijn erg zichtbaar. Ik raad iedereen aan om weer terug te keren naar deze natuurlijke ritmes (voor zover dat mogelijk is) en ze opnieuw te ontdekken en te bestuderen. De jaarfeesten zijn een goed begin. U zult er veel voordeel van hebben, ook met betrekking tot uw gezondheid.

Deze kennis van de ritmen in de natuur zouden we weer massaal op scholen moeten introduceren.

 

 

Filipendula ulmaria Moerasspirea, Kruidengeneeskundig adviess Herborist Lars van Hemmen Friesland
Filipendula ulmaria, Moerasspirea

 

Zijn kruiden veilig te gebruiken bij medicijnen?

Medicijnen en kruiden kunnen elkaar zeer goed versterken, maar ook tegenwerken. In de meeste gevallen kunnen geneeskrachtige kruiden zeer goed naast bestaande medicatie ingezet worden, ga wel altijd naar een herborist of deskundige want kruiden zijn niet geheel zonder gevaar. Helaas weten artsen niets of weinig van voeding en kruiden. Lees hier meer over interacties tussen kruiden en geneesmiddelen. Veel mensen in mijn praktijk hebben hierdoor het gevoel niet serieus genomen te worden als ze over kruiden en voeding beginnen met hun arts. Voor deze situatie kunt u ook een afspraak maken.

Herborist: kennis van geneeskruiden

Een herborist begeleidt en geeft persoonlijk advies aan mensen in het proces van gezond worden door middel van voeding, leefstijlaanpassingen en kruiden. We starten een zoektocht naar de oorzaak van de klacht(en) met een individuele benadering, want geen mens is gelijk. Resultaten van kruiden laten soms langer op zich wachten, maar geven vaak een blijvend resultaat, veelal zonder bijwerkingen. Ik ben geen arts of therapeut, ik ben een gezondheidscoach. Ik geef een persoonlijk advies in het proces om het lichaam weer gezond te krijgen. Hierbij deel ik mijn kennis van voeding, kruiden en leefstijlaanpassingen. Deze middelen zouden in mijn visie altijd als eerste ingezet moeten worden bij ziekte. Als er geen resultaat volgt kan er over gegaan worden op andere middelen. Maar in demeeste gevallen gaat het lichaam over op het proces dat wij zelfgenezend vermogen noemen.

Een zieke beter maken

Tegenwoordig grijpt men vaak direct naar chemische middelen en is de zieke na verloop van tijd vaak alleen maar zieker geworden. De oorzaak van de klachten wordt niet geadresseerd maar de symptomen, of waarschuwingen van het lichaam, worden wel onderdrukt door een of meerdere geneesmiddelen. De huidige geneeskunde is daarom vaak de oorzaak van vele slachtoffers.

Een herborist is geen arts en stelt daarom geen diagnose. Er volgt een anamnesegesprek, een intake, we bespreken ook een eventuele diagnose van uw arts en de onderzoeken die zijn gedaan. Eventueel kunnen aanvullende onderzoeken gedaan worden bijvoorbeeld een volledig mineralen of vitaminen profiel, een haaranalyse (toxinen), een ontlastingsonderzoek of bloedonderzoek. Als herborist kijk ik naar het geheel van de klachten in het lichaam, oorzaak en gevolg.

Zoekt u persoonlijke begeleiding van een herborist om naar uw klachten te kijken en met gebruik van geneeskrachtige kruiden, voeding en leefstijl aanpassingen deze klachten aan te pakken dan kunt u met mij contact opnemen.

Kwakzalverij

Erg vaak zie ik in mijn praktijk mensen met een lange lijst chemische middelen op voorschrift van hun arts. Als ik de bijwerkingen van deze chemicaliën naast elkaar zet zie ik soms oorzaken voor het ontstaan van kanker (op de positie waar men de eerste tumor zag, bijvoorbeeld de maag), ontstekingen of de klachten waar men op dat moment mee rondloopt.

Een lijst met negen tot twaalf of soms vijftien(!) verschillende chemische medicijnen is vandaag de dag geen uitzondering meer. Ik noem het pure kwakzalverij.

De meeste mensen worden beter als ze de medicatie stoppen, liefst onder begeleiding van hun arts, maar die weigert meestal. Geloof mij maar dat er nergens ter wereld een wetenschappelijke studie is gedaan naar de werking van al deze chemicaliën bijelkaar in (zieke) mensen.

Een eigen wijze

Zoekt u een persoonlijk advies om kruiden en voeding in te zetten om van uw klachten af te komen of u wilt liever geen medicatie gebruiken, maar op een natuurlijke wijze uw gezondheidsklachten aanpakken, dan kunt u met mij een afspraak maken.

Bovenstaande visie is geheel mijn eigen visie en u hoeft het er niet mee eens te zijn. Dat respecteer ik. Ik heb gezien dat men op blogs mij voor idioot uitmaakt, en ik geef ze groot gelijk. Ik neem namelijk geen blad voor de mond, lieg niet, maak fouten, stel mijn mening regelmatig bij, geloof in spiritualiteit, liefde en de ziel en ben oprecht in wat ik vertel. Dit zijn waarden waardoor je tegenwoordig al snel in de categorie -gevaarlijke idioot- valt.

Maar mijn eigen visie is het resultaat van jaren studie, vele gesprekken, presentaties, bijscholing, intervisies, het lezen van studiemateriaal, literatuur en wetenschappelijke onderzoeken. De informatie die ik verstrek probeer ik daarom zo oprecht en goed mogelijk te onderbouwen het liefst door meerdere bronnen, want één bron is nooit een betrouwbare bron.

Herborist Lars van Hemmen Friesland stijl einde
Kanker specifieke kruiden Interacties geneesmiddelen Herborist-jaarcursus Yule Producten kopen Kruidengeneeskunde Wetenschappelijk onderzoek Kruiden monografiën

 

Betaling Paypal aan Herborist Lars van Hemmen

Iedereen heeft recht op natuurlijke gezondheid, ook mensen die het niet kunnen betalen. Van donaties kan ik producten aanschaffen voor deze groep mensen.

Alternatief genezen met Geneeskrachtige kruiden in Friesland, Herborist Lars van Hemmen

‘Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.’
Hippocrates.