Home Kruiden Voedingsadvies Kanker Vaccinatie Consult
Herboristen cursus Yule, leren over geeskracht van kruiden

Herboristen jaarcursus Yule

Jaarcursus ‘Yule’, Herborist Geneeskrachtige Kruiden

Klassieke methode voor beginners

Aanmelden cursus

De cursus ‘Yule’ (zeg: joel) richt zich op beginners die nog geen enkele ervaring hebben met kruiden maar meer van de geneeskracht van kruiden willen leren. Ervaring met kruiden of geneeskunde is niet vereist. Geen medische achtergrond kan zelfs in het voordeel werken omdat geneeskunde op basis van kruiden een andere benadering is van genezen. Het gezonde lichaam is het uitgangspunt, het zelfgezend vermogen van het lichaam en de belangrijke werking van energie in het lichaam. Iedere cel maakt energie (ATP) aan en alles in het lichaam draait om deze energie.

Als herborist geef ik in mijn praktijk persoonlijk advies over het gebruik van kruiden en voeding om te genezen. Mijn kennis deel ik graag met mensen en daarom start ik een jaarcursus. Kom ook, anders wordt het niks. U kunt zich opgeven voor de lijst met infromatie zodra de cursus van start gaat en er voldoende aanmeldingen zijn.

Yule

‘Yule’, is de winterzonnewende, de langste nacht van het jaar en het feest van de terugkeer van het licht. De tijd van het jaar waarbij het eerste groen weer te zien is. Het groen van de kerstboom, de hulst en kaarsjes in huis verwijzen naar het leven en licht van de lente. De planten worden weer zichtbaar, de eerste groei komt op gang. De herboristencursus Yule symboliseert deze nieuwe komst van het groene leven.

Wat leer je tijdens de cursus?

De geschiedenis van de kruidengeneeskunde
Verschillende benaderingen van kruiden
Basiskennis inhoudsstoffen en werking van kruiden
Acties van kruiden en specifieke werking
Over het leven van planten
De gezonde bodem in relatie tot de gezondheid
Ziekteverloop in het lichaam
Basiskennis van energie (Qi, prana, ATP)
Zelf producten maken (zalf, creme, tincturen, tandpasta)
Kruidenmonografiën
Kruiden herkennen en verwerken

Praktische informatie

Er wordt momenteel nog gewerkt aan deze beginnerscursus Herborist ‘Yule’. Met deze cursus leer je de basisbeginselen van de kruidengeneeskunde en het is goede opstap naar een opleiding of verdere zelfstudie. De cursus is op hbo niveau. Na deze cusus is de natuur voor altijd veranderd.

De cursus zal op maandag of dinsdag gegeven worden in Sneek of Boazum. Een aantal ‘extra’ lessen zullen op locatie, georganiseerd worden. De cursus wordt gegeven door Herborist Lars van Hemmen en een aantal gastdocenten (zijn nog niet definitief)

Start cursus is onder voorbehoud

De cursus kan uiteraard alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen en het op tijd rond krijgen van de leslocaties, het lesmateriaal en de gastdocenten. Het minimale aantal cursisten is 6 personen. Bij aanmelding wordt u tijdig op de hoogte gehouden van de ontwikkeling en of de cursus door kan gaan. Zodra de curus van start gaat ontvangt u daarvan een e–mail bericht met de belangrijke gegevens.

Kosten van de cursus

De volledige kosten zijn op dit moment nog niet inzichtelijk. Een voorlopige inschatting van de cursuskosten is € 1.500,‐ per deelnemer, dit is inclusief koffie, thee en lesmateriaal. Exclusief extra uitstapjes en entree naar tuinen en locaties.

 

Herborist Lars van Hemmen Friesland. Natuurlijk genezen met Geneeskrachtige kruiden.
Kruidengeneeskunde Wetenschappelijk onderzoek Kruiden monografiën Kanker specifieke kruiden Interacties geneesmiddelen

 

Iedereen heeft recht op natuurlijke gezondheid, ook zij die het niet kunnen betalen. Van donaties schaf ik producten aan voor deze groep mensen.

Alternatief genezen met Geneeskrachtige kruiden in Friesland, Herborist Lars van Hemmen

‘De verborgen wijsheid van kruiden is eindeloos.
Er zijn meerdere levens voor nodig om een klein deel te ontdekken.’